Így állítsd a tested a fejlődésed szolgálatába!

at néniCsak egy kis pánik!

Kornél 32 éves, korához képest máris nagyon magasra jutott a ranglétrán, állása biztos, anyagilag gyakorlatilag bármit megengedhet magának. 10 éve él barátnőjével, akit az egyetemen ismert meg, a barátok összeillő párosnak tartják őket, egyre gyakrabban faggatóznak  házasságról és gyerekvállalásról.

Kornél életében “csak” egy bökkenő van: időnként rátör a pánik, ki kell jönnie a moziból, mert úgy érzi, megfullad, ebéd közben félrenyel, aztán annyira retteg, hogy be sem fejezi az étkezést, nehogy komoly baja legyen.

Mivel a rohamok egyre gyakoribbak lesznek, úgy dönt, pszichológushoz fordul.

Az autogén tréning megtanulásával egy olyan módszer kerül a kezébe, melynek hála kontrollálni tudja teste működését, észreveszi a közelgő rohamot izmai görcsösségéből, és elejét tudja venni a pániknak teste ellazításával.

A reggel- este rendszeresen gyakorolt relaxációnak hála alapvetően is nyugodtabbá válik, ezért a kezdődő és csírájában elfojtott rohamok is egyre ritkábbak.

Teste megfigyelése során észrevett bizonyos párhuzamokat: a pánik mindig akkor tört rá, amikor eszébe jutott, hogy egy ellaposodott kapcsolatban él, ami mára nemigen jelent számára örömöt vagy akkor, amikor a munkahelyén azt érezte, igazán nem számít a véleménye felettesei szemében. Ezektől az észrevételektől hajtva Kornél elkezdett változtatásokat eszközölni életén: munkahelyén egyre többször, és egyre határozottabban kiállt elképzelései mellett, melyre így már odafigyeltek munkatársai; barátnőjével pedig miután úgy érezte, mindent megpróbáltak, de egyikük sem boldog igazán, úgy döntöttek, szakítanak. Bár jelenleg egyedül él, Kornél úgy érzi, sokkal inkább helyén van mind magánélete, mind munkája. Pánikrohamja 2 hónapja nem volt.

Minden okom megvan, hogy rettegésben éljek!

Nándi 50 évesen túl van egy szívrohamon. Bár állapota jelenleg stabil, orvosai szerint ha egészségesen táplálkozik, és nem hajtja túl a munkát, még sokáig boldogan élhet, Nándi mégsem tud megnyugodni. “Megérintette” a halál, és azóta folyamatosan azt kémleli, mikor kopogtat újra. Teste legapróbb rezdüléseit – melyekre más oda sem figyel – Nándi azonnal észreveszi, nagy jelentőséget tulajdonít nekik, és kész is a pánikroham, melyről ráadásul nehezen hiszi, hogy “csak” pánik, nem egy újabb szívroham.

Lassan az egész élete arról kezd szólni, hogy önmagát figyeli, és bármennyire terhére is kezd ez lenni, nem tudja abbahagyni. Pszichológus segítségét kéri.

Az autogén tréning segít neki helyén kezelni teste jelzéseit, tudja, melyek árulkodnak lelki feszültségről, képessé válik ezek csillapítására. Ahogy egyre gyakrabban legyűri félelmét, az egyre kevésbé környékezi meg. Nándi megtapasztalja, hogy a rohamokat félelmei váltották ki, nem szíve rendetlenkedett.

A pánik a sláger

Manapság boldog- boldogtalan pánikol, sokak tudnak a betegség létezéséről, és talán az egyik legkevésbé “ciki” problém típus, melyet az emberek többsége felvállalhatónak érez – szerencsére ilyen is van.:)

Túl sokan és túl hosszan szenvednek a pániktól, pedig ez egy pszichológus segítségével viszonylag könnyen kezelhető probléma.

Az önmagunk speciális ellazítását elősegítő módszer, az autogén tréning képes a tünetek kordában tartására, és hosszú távon azok elmulasztására. Ezen kívül pedig értékes információt nyújt arról, hogy mi van a felszín alatt, hiszen új megvilágításban mutatja meg a pánikot kiváltó gyökérproblémát.

A módszer működése

Testünk hat a lelkünkre:

A módszer azért működik, mert ahogy a ijedtünkben megfeszülnek az izmaink, összeszorul a gyomrunk stb. –  tehát a lelkünk (pl. ijedtség) hat a testünkre, úgy igaz ez fordítva is: testünk is visszahat a lelkünkre, pl. ellazított izmokkal elég nehéz istenigazából izgatottnak érezni magunkat.

Önszabályozásunk fejlődik:

Az autogén tréning lényege, hogy ezt az ellazulást akármikor ki tudjuk váltani, amikor szükségünk van rá, ezáltal könnyen és gyorsan tudjuk lelkiállapotunkat kedvező irányban változtatni.

Önismeretünk bővül, hatékonyabban működünk:

Ez természetesen nem jelenti az agyunk kiiktatását a folyamatból, nem egy buta “favágó” módszer, hiszen a testük rengeteg olyan információt hordoz, amit a hétköznapokban alig veszünk figyelembe. Az autogén tréning segít, hogy önmagunkról alkotott képünk bővüljön a testünk “üzeneteivel”, ezeket észrevegyük, helyesen értelmezzük és saját épülésünk és hatékony működésünk szolgálatába állítsuk.

Csoportot indítunk!

2 egymást követő szombaton, május 24-én és 31-én 10.00-től 15.00-ig sajátíthatja el ezt a hasznos módszert,

központi, jól megközelíthető helyszínen a Nyugati tér és az Oktogon között,

2 csoportvezető és 5-10 csoporttag társaságában, természetes oldott légkörben.

A tréning díja: 25.000Ft

Az alábbi egészségpénztárak elfogadóhelyei vagyunk: Prémium (korábban Axa), Mkb, Otp, Generali, Medicina.

A kérdéseket és jelentkezéseket  az info@pszichorendeles.hu-n várjuk!

Kategória: Autogén tréning, Blog, INDULÓ CSOPORTOK | Szóljon hozzá most!

A SÉMA csoporton kívül Autogén Tréning csoportot is indítunk!

ATA csoport lényege az ‘auto’= saját magunk által ‘gén’= kiváltott speciális testi és ezáltal lelki ellazulás, mely számos élethelyzetben hasznunkra lehet.
Ami elsőként eszükbe juthat, hogy segít a stressz kezelésében, szorongás oldásban, de pl. testi tudatosságunk, önismeretünk is fejlődik általa.
Könnyedén tanulható és alkalmazható módszer, melynek hála kezünkbe vehetjük lelki állapotunk alakulását.

A csoport várhatóan pár héten belül elindul 5-10 fővel.
Belvárosi helyszín, heti egyszer másfél óra, 3000Ft/ alkalom

Jelentkezés fb privát üzenetben vagy az info@pszichorendeles.hu-n!

Kategória: Autogén tréning, Blog, INDULÓ CSOPORTOK | Címke: , , | Szóljon hozzá most!