Így állítsd a tested a fejlődésed szolgálatába!

at néniCsak egy kis pánik!

Kornél 32 éves, korához képest máris nagyon magasra jutott a ranglétrán, állása biztos, anyagilag gyakorlatilag bármit megengedhet magának. 10 éve él barátnőjével, akit az egyetemen ismert meg, a barátok összeillő párosnak tartják őket, egyre gyakrabban faggatóznak  házasságról és gyerekvállalásról.

Kornél életében “csak” egy bökkenő van: időnként rátör a pánik, ki kell jönnie a moziból, mert úgy érzi, megfullad, ebéd közben félrenyel, aztán annyira retteg, hogy be sem fejezi az étkezést, nehogy komoly baja legyen.

Mivel a rohamok egyre gyakoribbak lesznek, úgy dönt, pszichológushoz fordul.

Az autogén tréning megtanulásával egy olyan módszer kerül a kezébe, melynek hála kontrollálni tudja teste működését, észreveszi a közelgő rohamot izmai görcsösségéből, és elejét tudja venni a pániknak teste ellazításával.

A reggel- este rendszeresen gyakorolt relaxációnak hála alapvetően is nyugodtabbá válik, ezért a kezdődő és csírájában elfojtott rohamok is egyre ritkábbak.

Teste megfigyelése során észrevett bizonyos párhuzamokat: a pánik mindig akkor tört rá, amikor eszébe jutott, hogy egy ellaposodott kapcsolatban él, ami mára nemigen jelent számára örömöt vagy akkor, amikor a munkahelyén azt érezte, igazán nem számít a véleménye felettesei szemében. Ezektől az észrevételektől hajtva Kornél elkezdett változtatásokat eszközölni életén: munkahelyén egyre többször, és egyre határozottabban kiállt elképzelései mellett, melyre így már odafigyeltek munkatársai; barátnőjével pedig miután úgy érezte, mindent megpróbáltak, de egyikük sem boldog igazán, úgy döntöttek, szakítanak. Bár jelenleg egyedül él, Kornél úgy érzi, sokkal inkább helyén van mind magánélete, mind munkája. Pánikrohamja 2 hónapja nem volt.

Minden okom megvan, hogy rettegésben éljek!

Nándi 50 évesen túl van egy szívrohamon. Bár állapota jelenleg stabil, orvosai szerint ha egészségesen táplálkozik, és nem hajtja túl a munkát, még sokáig boldogan élhet, Nándi mégsem tud megnyugodni. “Megérintette” a halál, és azóta folyamatosan azt kémleli, mikor kopogtat újra. Teste legapróbb rezdüléseit – melyekre más oda sem figyel – Nándi azonnal észreveszi, nagy jelentőséget tulajdonít nekik, és kész is a pánikroham, melyről ráadásul nehezen hiszi, hogy “csak” pánik, nem egy újabb szívroham.

Lassan az egész élete arról kezd szólni, hogy önmagát figyeli, és bármennyire terhére is kezd ez lenni, nem tudja abbahagyni. Pszichológus segítségét kéri.

Az autogén tréning segít neki helyén kezelni teste jelzéseit, tudja, melyek árulkodnak lelki feszültségről, képessé válik ezek csillapítására. Ahogy egyre gyakrabban legyűri félelmét, az egyre kevésbé környékezi meg. Nándi megtapasztalja, hogy a rohamokat félelmei váltották ki, nem szíve rendetlenkedett.

A pánik a sláger

Manapság boldog- boldogtalan pánikol, sokak tudnak a betegség létezéséről, és talán az egyik legkevésbé “ciki” problém típus, melyet az emberek többsége felvállalhatónak érez – szerencsére ilyen is van.:)

Túl sokan és túl hosszan szenvednek a pániktól, pedig ez egy pszichológus segítségével viszonylag könnyen kezelhető probléma.

Az önmagunk speciális ellazítását elősegítő módszer, az autogén tréning képes a tünetek kordában tartására, és hosszú távon azok elmulasztására. Ezen kívül pedig értékes információt nyújt arról, hogy mi van a felszín alatt, hiszen új megvilágításban mutatja meg a pánikot kiváltó gyökérproblémát.

A módszer működése

Testünk hat a lelkünkre:

A módszer azért működik, mert ahogy a ijedtünkben megfeszülnek az izmaink, összeszorul a gyomrunk stb. –  tehát a lelkünk (pl. ijedtség) hat a testünkre, úgy igaz ez fordítva is: testünk is visszahat a lelkünkre, pl. ellazított izmokkal elég nehéz istenigazából izgatottnak érezni magunkat.

Önszabályozásunk fejlődik:

Az autogén tréning lényege, hogy ezt az ellazulást akármikor ki tudjuk váltani, amikor szükségünk van rá, ezáltal könnyen és gyorsan tudjuk lelkiállapotunkat kedvező irányban változtatni.

Önismeretünk bővül, hatékonyabban működünk:

Ez természetesen nem jelenti az agyunk kiiktatását a folyamatból, nem egy buta “favágó” módszer, hiszen a testük rengeteg olyan információt hordoz, amit a hétköznapokban alig veszünk figyelembe. Az autogén tréning segít, hogy önmagunkról alkotott képünk bővüljön a testünk “üzeneteivel”, ezeket észrevegyük, helyesen értelmezzük és saját épülésünk és hatékony működésünk szolgálatába állítsuk.

Csoportot indítunk!

2 egymást követő szombaton, május 24-én és 31-én 10.00-től 15.00-ig sajátíthatja el ezt a hasznos módszert,

központi, jól megközelíthető helyszínen a Nyugati tér és az Oktogon között,

2 csoportvezető és 5-10 csoporttag társaságában, természetes oldott légkörben.

A tréning díja: 25.000Ft

Az alábbi egészségpénztárak elfogadóhelyei vagyunk: Prémium (korábban Axa), Mkb, Otp, Generali, Medicina.

A kérdéseket és jelentkezéseket  az info@pszichorendeles.hu-n várjuk!

Kategória: Autogén tréning, Blog, INDULÓ CSOPORTOK | Szóljon hozzá most!

Miért vered a fejed ugyanabba az ajtóba? – Így láthatod meg, amit eddig nem!

szemüvegesbálnaÚjra meg újra hasonló helyzetben találod magad? Ezzel nem vagy egyedül, hiszen az emberek gyakran mondogatják, hogy ugyanazt a problémát “vonzzák be”.

Ez lenne a sorsunk? Nem egészen!

A titok nyitja, hogy mindannyian különböző színű lencsékkel ellátott szemüveget viselünk, de sokszor nem is tudunk róla, így sötét szemüvegben azt hihetjük, a világ a sötét. Ha gyermekkorunktól fekete szemüveget viseltünk, fel sem fog merülni, hogy amit látunk, az nem a valóság.

Ezek a szemüvegek az ún. sémák.

Belvárosi önismereti tréning csoportunkban megtanulhatod észrevenni, hogy milyen szemüveget viselsz, és azt is, hogyan vedd észre valós lehetőségeidet a szemüveget levéve.

Ha felismered, mi vezérel éppen, lehetőséged lesz egy elavult válasz helyett a valóságra reagálni. Csoportunkban az újfajta viselkedést védett, titoktartó környezetben gyakorolhatod, megtapasztalhatod, hogy problémáddal nem vagy egyedül, és számos hasznos visszajelzést kaphatsz különböző, számodra esetleg új nézőpontokból!

Hamarosan induló csoportunk célja, hogy az ördögi köröket megszakítsuk!

A csoport létszáma: 8- 10 fő
Helyszín: Eötvös utca, a, Nyugati tér és az Oktogon között
Időtartam: heti egy alkalom (2 óra) 6 hónapon át
Díj: 4500Ft/ alkalom

A sémákról bővebben:
http://www.pszichorendeles.hu/pszichologus-grafologus/sema-sorozat/page/3

A csoportokról bővebben: http://www.pszichorendeles.hu/pszichologus-grafologus/a-csoport-ereje

Jelentkezés és érdeklődés: az info@pszichorendeles.hu-n vagy fb privát üzenetben

Kategória: Blog, INDULÓ CSOPORTOK | Szóljon hozzá most!

TESZT: Bírod még cérnával?

at kutya1. Gyakran betegszem meg, amint kigyógyulok az egyik betegségből, pár hét múlva ledönt a lábamról egy másik.

2. Folyton fáradt vagyok, ha rendesen alszom, akkor is kimerülten kelek.

3. Csak sokára tudok elaludni, és akkor is éberen, nyugtalanul hánykolódom, hajnalban pedig kipattan a szemem, és nem tudok visszaaludni.

4. Munka közben néha azon veszem észre magam, hogy minden izmom feszül, és
szinte görcsben áll a hátam/ derekam/ végtagjaim.

5. Könnyen elfáradok, alig csinálok valamit, és máris úgy érzem, hogy megmozdulni sem tudok.

6. Napjaim feszültek, folyton idegeskedek valami miatt.

7. Sokszor azon kapom magam, hogy akkor is “rohamtempóban” közlekedek, amikor valójában ráérnék.

8. Gyakran savas a gyomrom, és bár tudom, hogy nem tesz jót, de úgy kapkodom a savlekötőt, mintha cukorka lenne.

9. Vágynék arra, hogy hetekig ne csináljak semmit, de ez lehetetlen.

10. Bizonyos helyzetekben -pl. tömegközlekedésen, amitől korábban soha nem féltem- rám tör a pánik.

Hány igaz rád a fentiek közül?

Minél több igaz rád, annál valószínűbb, hogy túl nagy stresszben éled az életed.

Erre sokan mondják, hogy nincs mit tenni, ilyen a munkám, ezerféle problémám van!
Lehet, hogy a munkahelyeden eleve nagy a nyomás, lehet, hogy sok fronton kell helytállnod, és lehetne rózsásabb a helyzet, de az szinte biztosan nem igaz, hogy ne lehetne mit tenni az ellen, hogy a helyzet maga alá gyűrjön!

A stresszel összefüggő testi változások kissé leegyszerűsítve arra valók, hogy minél gyorsabban el tudj futni az “oroszlán” elől avagy szembe tudj szállni vele! Az oroszlán példa azért nem teljes hülyeség, mert jól érzékelteti, hogy az evolúció nem készült föl a modern kori elvont, lelki stresszorokra, mint a nyomasztó munkahelyi légkör, ami akkor támad, mikor a számítógép elé görnyedsz, majd egész nap ott ücsörögve “csatározol”. Az evolúció arra találta ki a stresszt, hogy az életedet fenyegető helyzetekből harcolva vagy menekülve, de mindenképpen mozgás révén megszabadulj – mindezt rövid időn belül. A “gyors lefolyású” stressz tehát egészséges, megmenekülésünket szolgálja, a modernkori folyamatosan fennálló viszont jóval többet árt, mint használ. A hosszan fennálló munkahelyi, párkapcsolati stb. stresszel járó testi változások bizonyos értelemben pocsékba mennek, egyet tudnak tenni, károkat okozni benned, ami pl. a felsorolt tünetek formájában üti fel a fejét.

A stresszt többféleképpen lehet kezelni, pont annyi módon, ahány összetevője van. Bármelyiket is kupáljuk ki, az kedvező hatással lesz a többire.

A stressz erőteljes testi természete miatt igen jól kezelhető bizonyos testi ellazulást és testi tudatosságot, testre való speciális figyelmet fejlesztő technikákkal.

Ha problémánk van (valami mélyen bánt, túlzottan kimerít, tehetetlenség érzetét kelti, kétségbe ejt stb.), az hatással van a testünkre.

Testünk akkor is jelez, ha eszünk nincs tudatában annak, hogy baj van.

Annak a teste is mutatja a stressz tüneteit, aki nem gondolja, hogy bármi is rosszul működik az életében, hanem évtizedes berögződéseknek engedelmeskedve gondolkozás nélkül áldozza fel magát, hajtja mások elismerését, tűz ki maximalista célokat, hagyja magát méltatlan helyzetbe sodorni, nem mond nemet stb.

Ahogy lelkünk (észrevétlenül is) hat a testünkre, úgy testi folyamataink észrevételével és tudatos szabályozásával visszahathatunk lelkünkre. Ha megtanuljuk ellazítani testünket,az lelki egyensúlyunkra, nyugalmunkra is észrevehető hatással lesz.

Az autogén tréning az egyik leghatékonyabb relaxációs technika, melynek nagy előnye, hogy miután elsajátítottuk a módszert,

1) saját magunkat külső segítség nélkül tudjuk ellazítani,
2) akár 5-10 perc alatt,
3) akár ülő helyzetben,

Ha rendszeresen alkalmazzuk ezt a technikát, mind kimerültségünk, mind az olyan stresszel összefüggő testi tünetek mint a reflux, izomfájdalmak, fejfájás, pánik stb. érezhetően csökkennek, és jóval kiegyensúlyozottabban éljünk mindennapjainkat.

Mivel testi tudatosságunk nő (tehát észrevesszük testünk jelzésit, pl. hogy görcsben áll az izmunk), arra is jó eszközt kapunk, hogy időben (komoly tünetek kialakulása előtt) észbe kapjunk egy- egy helyzetben, és szünetet tartsunk, pozíciót változtassunk vagy egyszerűen átgondoljuk, mi is zavar tulajdonképpen, és erre mi lehet a megoldás.

Testi tudatosság tréninget indítunk, ahol ezt a technikát megtanulhatod!
Belvárosi helyszín, 3X3 óra szombatonként 10.00-13.00-ig.
A tréning díja: 25.000Ft

Generali, OTP, Medicina, Prémium(AXA) és MKB egészségpénztár elfogadóhely vagyunk.

Jelentkezés, érdeklődés fb privát üzenetben!

Kategória: Blog, INDULÓ CSOPORTOK, Mit jelez a testi/ viselkedéses tünet? | Szóljon hozzá most!

Ép testben ép lélek – Autogén Tréning

dali atAhogy összerándul a gyomrunk, ha idegesek vagyunk, úgy csökkenti a stresszt testünk ellazítása: nem csak lelkünk hat a testünkre, de testünk is lelkünkre!

A testünk jelez, ha baj van!
Bekaphatunk egy pirulát a tünetek ellen, de a valódi ok fennmarad.

Ne verd át magad!
Vedd észre, és hasznosítsd tested üzenetét!

Munkahelyi stressz? Pánik? Alvászavar? Reflux? Fejfájás? Gyomorgörcs?
Csak pár példa, amelyben a speciális, önmagunk szabályozta ellazulás segítségünkre lehet.

Csoportot indítunk, ahol ezt a technikát megtanulhatod!
Belvárosi helyszín, 3X3 óra szombatonként 10.00-13.00-ig.
A tréning díja: 25.000Ft

Generali, Medicina és MKB egészségpénztár elfogadóhely vagyunk.

Jelentkezés, érdeklődés: info@pszichorendeles.hu

Kategória: Blog, INDULÓ CSOPORTOK | Szóljon hozzá most!

ASSZERTÍV CSOPORT INDUL! – Hogy végre önmagad add!

mózesNehezedre esik kiállni magadért?
Tudod, hogy jogod lenne elmondani, mit gondolsz, hogy érzel, mégsincs hozzá merszed?
Hebegsz- habogsz, és csak utólag jut eszedbe, mit kellett volna mondanod?
Kérnél valamit, de nem tudod, mondhatod-e?
Nemet mondanál, de nem megy?
Vagy épp ellenkezőleg: azonnal felcsattansz, és megbántod a másikat ahelyett, hogy nyugodtan megkeresnétek a közös nevezőt?
Fejjel mész a falnak, és aztán rosszul érzed magad?

Az önérvényesítő -más néven asszertív- kommunikáció hiánya nagyon gyakori jelenség, pedig egy tanulható, fejleszthető készségről van szó!

Tréingünkön megtalálhatod a középutat a passzivitás és az agresszió között! Megtanulhatod kifejezni mindazt, ami benned van (érzelem, gondolat, igény stb.), olyan módon, hogy közben a másikat is tiszteletben tartod.

Ha nem húzod meg magad, és a másikat sem hordod el mindennek, egészen más reakciót fogsz kiváltani, és Te is sokkal nyugodtabb és magabiztosabb leszel!

LÉGY ASSZERTÍV A MAGÁNÉLETEDBEN ÉS A MUNKAHELYEDEN IS!

Hétvégi tréningjeinken felmérjük, mennyire vagy asszertív,
megkeressük a problémás területeket,
közösen elemezzük kommunikációs stílusod,
és változatos gyakorlatok (csoportban elvégzendő feladatok, szituációs gyakorlatok, videokontroll) segítségével fejlesztjük asszertív készséged!

A csoport előnye, hogy jól modellezi a való életet, így kiderül, hogy milyen hatást váltasz ki viselkedéseddel, de eközben “védett” környezetet biztosít, ahol kockázatok nélkül gyakorolhatsz!

A csoport létszáma: 6-10 fő

Helyszín: Nyugati tér közelében

Időtartam: két egymást követő szombaton 2×5 órában

Díj: 25.000Ft

Érdeklődni vagy jelentkezni: info@pszichorendeles.hu

Kategória: Blog, INDULÓ CSOPORTOK | Szóljon hozzá most!

Együtt a társfüggés ellen!

bolygóLégy kerek egész, ha egyedül vagy, és akkor is, ha párban élsz!

Csoportunkon segítünk eldönteni, hogy függsz vagy “csak” szeretsz,
kiderítjük az okokat,
kifejlesztünk új megoldásokat!

Semmi ömlengés, csak kézzelfogható eredmények!

12 alkalom, hetente egyszer 120 perc, alkalmanként 4000Ft
Helyszín: A Nyugati tér és az Oktogon között
Indulás: április
Jelnetkezési határidő: március 21.

Jelentkezés: info@pszichorendeles.hu

A társfüggésről:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=620124774723661&set=a.222107704525372.53472.147598735309603&type=1&theater

Az önismeretről: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=612910632111742&set=a.222107704525372.53472.147598735309603&type=1&theater

A csoportok működéséről:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=612478598821612&set=a.222107704525372.53472.147598735309603&type=1&theater

Kategória: Blog, INDULÓ CSOPORTOK | Szóljon hozzá most!

ÖNFEJLESZTŐ CSOPORTOK INDULNAK A TERÉZ KÖRÚTON!

Újra meg újra hasonló helyzetben találod magad? “LÉPJ KI AZ ÖRDÖGI KÖRBŐL!” CSOPORT kedd esténként 2 órában! Egy alkalom díja 4000 Ft.

Nem tudod kibökni a mondandódat, vagy épp ellenkezőleg,elveszted a fejed, és leüvöltöd a másikat? “VÁLLALHATÓ ÖNMAGAM!” KOMMUNIKÁCIÓS TRÉNING május 25-től 4 szombaton át 10.00-től 13.30-ig! A tréning díja: 25.000 Ft.

Jelentkezés: fb privát üzenetben vagy az info@pszichorendeles.hu-nduplacsopihird

Kategória: Blog, INDULÓ CSOPORTOK | Szóljon hozzá most!

ASSZERTÍV CSOPORT INDUL! – Hogy végre önmagad add!


asszert csopiNehezedre esik kiállni magadért?
Tudod, hogy jogod lenne elmondani, mit gondolsz, hogy érzel, mégsincs hozzá merszed?
Hebegsz- habogsz, és csak utólag jut eszedbe, mit kellett volna mondanod?
Kérnél valamit, de nem tudod, mondhatod-e?
Nemet mondanál, de nem megy?
Vagy épp ellenkezőleg: azonnal felcsattansz, és megbántod a másikat ahelyett, hogy nyugodtan megkeresnétek a közös nevezőt?
Fejjel mész a falnak, és aztán rosszul érzed magad?

Az önérvényesítő -más néven asszertív- kommunikáció hiánya nagyon gyakori jelenség, pedig egy tanulható, fejleszthető készségről van szó!

Tréingünkön megtalálhatod a középutat a passzivitás és az agresszió között! Megtanulhatod kifejezni mindazt, ami benned van (érzelem, gondolat, igény stb.), olyan módon, hogy közben a másikat is tiszteletben tartod.

Ha nem húzod meg magad, és a másikat sem hordod el mindennek, egészen más reakciót fogsz kiváltani, és Te is sokkal nyugodtabb és magabiztosabb leszel!

LÉGY ASSZERTÍV A MAGÁNÉLETEDBEN ÉS A MUNKAHELYEDEN IS!

Hétvégi tréningjeinken felmérjük, mennyire vagy asszertív,
megkeressük a problémás területeket,
közösen elemezzük kommunikációs stílusod,
és változatos gyakorlatok (csoportban elvégzendő feladatok, szituációs gyakorlatok, videokontroll) segítségével fejlesztjük asszertív készséged!

A csoport előnye, hogy jól modellezi a való életet, így kiderül, hogy milyen hatást váltasz ki viselkedéseddel, de eközben “védett” környezetet biztosít, ahol kockázatok nélkül gyakorolhatsz!

A csoport létszáma: 6-10 fő

Helyszín: Teréz körút, Nyugati tér közelében

Időtartam: két egymást követő szombaton 2×5 órában

Díj: 22.000Ft

Érdeklődni vagy jelntkezni: fb privát üzenetben vagy az info@pszichorendeles.hu-n

Kategória: Blog, INDULÓ CSOPORTOK | Címke: , , , | Szóljon hozzá most!

Számolj le a démonaiddal!

65533_4988143034799_1736294635_nSéma csoportunkban szerdán 19.30-kor egy kiadó hely maradt, de pár héten belül hétfői csoport is indul!

Újra meg újra hasonló helyzetben találod magad, függetlenül attól hogy életed mely szakaszáról vagy területéről van szó? Ezzel nem vagy egyedül, hiszen az emberek gyakran mondogatják, hogy ugyanazt a problémát “vonzzák be”.

Mi a magyarázat?

Próbálunk eligazodni a környezetünkben, ezért mihamarabb egy képet, ún. sémát alakítunk ki magunkban a világ működéséről. Az eredetileg a túlélést, a világban való eligazodást segítő sémák közvetlen családi környezetünkből kikerülve hátráltathatnak minket oly módon, hogy a kialakult nézeteinkkel egybevágó jelzések átjutnak a séma “szűrőjének lyukain”, míg az azt cáfolók, fennakadnak rajta, így nem vesszük őket számításba. Emiatt reakcióink, döntéseink sem feltétlen a valóságra adott válaszok, inkább régi beidegzéseink szülik őket.

A sémák bizonyos szükségleteink nem megfelelő kielégítésének termékei, alapvetően 5 csoportba sorolhatók:

-elszakítottság- elutasítottság sématartomány: amikor a biztonságos, szeretetteljes kötődésre való igényünk sérül
-károsodott autonómia és teljesítőképesség: amikor az önállóság és teljesítmény iránti alapvető szükségletünk sérül
-kóros másokra irányultság sématartomány: amikor az érzéseink és igényeink jogos kifejezése sérül
-károsodott határok sématartomány: amikor a reális keretek kialakítása és az önszabályozás sérül
-aggályosság-gátlás sématartomány: amikor a spontaneitás és játék iránti szükségletünk sérül

Ha felismerjük, mely sémákkal rendelkezünk (többel- kevesebbel mindannyian), jobban megérthetjük, miért “verjük a fejünk ugyanabba az ajtóba”. A sémák merevek és gyakran nem tudatosulnak, így változtatásukhoz általában pszichológusra van szükség.

Hamarosan induló csoportunk célja, hogy az ördögi köröket megszakítsuk!

A csoport létszáma: 5- 10 fő

Helyszín: Teréz körút, Nyugati tér közelében

Időtartam: heti egy alkalom 3- 6 hónapon át ( a pontos időtartam és időpont egyeztetés kérdése)

Díj: 3000Ft/ alkalom

Bővebb információ: séma sorozatunk vonatkozó bejegyzései az alábbi oldalunkon

Jelentkezés és érdeklődés: az info@pszichorendeles.hu-n vagy fb privát üzenetben

Kategória: Blog, INDULÓ CSOPORTOK | Címke: , , , | Szóljon hozzá most!

Séma csoport

séma hirdFIGYELEM! SÉMA csoportban UTOLSÓ HELYEK KIADÓK! Indulás március 13, szerda 19.30-21.00 Nyugati Térnél. 3000 Ft/alkalom. (hétfőnkénti csoportba is várjuk a jelentkezőket)

ÚJRA MEG ÚJRA hasonló helyzetben találod magad, függetlenül attól hogy életed mely szakaszáról vagy területéről van szó? Ezzel nem vagy egyedül, hiszen az emberek gyakran mondogatják, hogy ugyanazt a problémát “vonzzák be”.
Mi a magyarázat? Próbálunk eligazodni a környezetünkben, ezért mihamarabb egy képet, un. sémát alakítunk ki magunkban a világ működéséről.A túlélést segítő sémák közvetlen családi környezetünkből kikerülve hátráltathatnak minket oly módon, hogy a kialakult nézeteinkkel egybevágó jelzések átjutnak a séma “szűrőjének lukain”, míg az azt cáfolók, fennakadnak rajta, így nem vesszük őket számításba.
A nem régiben lezárult sorozatunkban bemutattuk a sémákat melyek bizonyos szükségleteink nem megfelelő kielégítésének termékei és azokat a reakciókat is amit ezekre adhatunk.
Ha felismerjük, mely sémákkal rendelkezünk (többel- kevesebbel mindannyian), jobban megérthetjük, miért “verjük a fejünk ugyanabba az ajtóba”. A sémák merevek és gyakran nem tudatosulnak, így változtatásukhoz általában pszichológusra van szükség.
De: AZ ÖRDÖGI KÖRÖK MEGSZAKÍTHATÓK!

Ha az itt kapott általános elméleti támpontok mellett szeretnéd, hogy fejlődésedhez egyénre szabott megoldási utakat találj, szeretettel várunk egyéni és csoportos foglalkozásainkon!

jelentkezni fb privát üzenetben vagy az info@pszichorendelés.hu- n

Kategória: Blog, INDULÓ CSOPORTOK | Címke: , , , | Szóljon hozzá most!